Tamburen Pub
ISO 3200
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2021-11-30 10:58:43
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T4
  • Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR
  • Brennvidde24.9mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/18s
  • Nei
  • AnnetX-T4_21_11_27 GMLB 16-55mm
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1142828} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Roar K.
Ser jo trivelig ut den puben der både ute og inne.
Ingen blitz her så det ekstisterende lyset gir ekstra god stemning.

Roar
Walter S.
Ja, Roar - og Tamburen Pub - i underetasjen - er stedet "vannhull" hvor alle de lokale møtes (nesten) hver dag, noen ganske tidlig på formiddagen ...
Takk for din kommentar!
:o)
Mvh,
Walter
Keshav N.
Flotte bilder med nydelige farger.
mvh Keshav
Per L.
Her er det pyntet til juleomsetning! Det ser koselig ut, så jeg forstår at folket samles her! To teknisk gode bilder med fine farger! Mvh Per
Olaf M.
Veleksponert. Fint lys som skaper varme i bildet. Flott bygg
Olaf
Avsluttet .
Vackert som ett vykort - väldigt fint och naturligt ljus.
Lennart
Mats L.
Du har en förmåga att i dina bilder få ett fantastiskt ljus oavsett vilket motiv du tar. Skärpan är alltid fantastisk. Redigerar du eller är dina kameror exceptionellt bra. Förmodligen du som fotograf vet hur du skall hantera ljuset. Här tycker jag att V1 är bäst pga ditt val av plats att står när du tar din bild.
Walter S.
Takk også til Keshav, Per, Olaf, Lennart og Mats!
:o)

@ Mats: Ekstra takk for din analyse av bildet og at du har høye tanker om meg som fotograf. Ja, jeg redigerer de fleste av bildene mine i PS Elemets fra Adobe, det billigste og enkleste program. Har versjon 10 som er noen år gammel fra 2017. Siden jeg fotograferer i Jpeg only, må jeg få til en god eksponering der og da. Jeg kan ikke hente inn utblåste høylys eller gjengrodde skygger som man kan med RAW-filer.
Mvh,
Walter
Bjørn Eirik B. H.
Godt komponert bilde, der stemningen er fin. Frosten på den pickupen (?) til venstre hjelper på julefølelsen av bildet, og treet synes jeg passer godt inn.


Så tillater jeg meg selv å gi litt velment kritikk. I motsetning til Mats Löfman så er jeg uenig med det med skarpheten, hvis det er det "skärpan " betyr. Det vil si, jeg er usikker på om det er skarpheten eller kvaliteten på bildefila, men det er noe med detaljenivået på brosteinene og mønet på venstresiden av taket som skurrer litt på skjermen her hvertfall.
Vignetteringen hjelper noe, men synes at lyset på stolpen og veggen på høyresiden der som er ganske kraftig eksponert blir litt unaturlig "dimmet" ned i etterbehandlingen. Her mener jeg det hadde tatt seg bedre ut om det var gjort enten et kutt på høyresiden, eller om hele stolpen var med i utsnittet, men da lavere eksponert enn resten.

Bjørn Eirik B. H.
Ser forøvrig at du nevner jo selv det med høylysene:)
Mats L.
Björn Eirik, jag ser också det oskarpa o brosteinen och gräset men för mig dras blicken till huset. Sen så menar jag generellt att Walter har skarpa bilder med fint ljus. Bra att det blir kritikk i Bildekritikken, då lär vi oss alla något. Sen har ju vi lite olika åsikter om en bilds uppbyggnad och ibland skildrar bilden bara något vackert eller spännande och intressant.
Walter S.
@ Bjørn Eirik + Mats:
Bildene er tatt med ISO 3200 med masse støy på himmelen spesielt. Jeg brukte agressiv støyfjærning - som nok tok kverken på mye av detaljene i brosteinen - så, jeg skulle nok holdt brosteinen utenom akkurat den støy-behandlingen for å bevare detaljer i den.

My bad! :o/ Oppdaget ikke det før nå.

Når blikket er konsentrert på selve byggningen og ser nok detaljer der, bl.a. i vinduene og på det store treet i midten, så tror man at det er passe med støyfjerning.

Når det gjelder kutt på høyre siden for å fjærne lanternen så hadde det gått ut over andre ting lenger ned - så det ble ikke aktuelt.

Dessuten skal det i hvert bilde være minst 1 detalj som "irriterer" betrakterens øyne noe, for ikke å bli for "striglet" og "perfekt" - en gammel kjensgjerning fra malerkunsten ...

Mvh,
Walter

P.S.: Men jeg takker for kommentar og tanker rundt bildet til både Bjørn Eirik og Mats!
:o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu